A tököli polgármester is dupla költségtérítést vett fel

2011.04.12. 08:29 Módosítva: 2011.04.12. 08:40
Hoffman Pál
Hoffman Pál

A keddi Blikk információi szerint 1,1 millió forintot vett fel jogosulatlanul Hoffman Pál KDNP-s országgyűlési képviselő. Az októberben újraválasztott tököli polgármester a hatodik, akiről kiderült, hogy amikor tavaly májusban országgyűlési képviselő lett, nem mondott le önkormányzati költségtérítéséről, miközben az Országgyűléstől teljes összegű választókerületi pótlékát is felvette. A kettőt együtt pedig határozottan tiltja a törvény.

A KDNP-s politikus a tököli önkormányzattól havi 144 900 forintot kapott költségátalányként, miközben az Országgyűléstől havi 295 000 forint választókerületi pótlékot vett fel. Hoffman 2010 júniusától 2011. február végéig vette fel mindkét költségtérítést, összesen 1 125 662 forintot, az eddig leleplezett képviselők közül messze ő vette fel a legtöbb törvénytelen pénzt, írja a Blikk.

Hoffman Pál a napilapnak azt nyilatkozta: hibásan értelmezte a jogszabályokat, és egy hónappal ezelőtt visszafizette a jogtalanul felvett összeget.

Hoffmanon kívül Zsiga Marcell miskolci alpolgármester, Papcsák Ferenc zuglói, Szabó Zsolt hatvani polgármester, Rónaszékiné Keresztes Monika erzsébetvárosi alpolgármester, Csöbör Katalin alsózsolcai alpolgármester is jogtalanul vett fel két költségtérítést; a Fidesz-frakció etikai bizottságától pénzbüntetést és írásbeli figyelmeztetést kaptak, miután visszafizették a jogtalanul felvett pénzeket. Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő két állami cég felügyelőbizottságából vett fel egyszerre fizetést, amit szintén tilt a törvény. Kalmár utóbb a felügyelőbizottsági tagságairól lemondott, és a pénzt visszafizette, de pártja őt nem büntette meg.