Judit
3 °C
7 °C

Miért van banán a szociális boltban?

2011.05.01. 18:37 Módosítva: 2011-05-01 19:14:40
Az MSZP és holdudvara által rendezett 2011-es majális minden bizonnyal minden idők leglehangolóbb politikai rendezvényeként kerül be a történelemkönyvekbe. Csak nehezen kezelhető, gusztustalan betegségek tudják ezt a típusú szenvedést kiváltani, mint például egy anorectális sipoly. Hogy a kedves olvasó is hasonlóan érezze magát, jó hosszan soroljuk, hogy mi tette ezt a városligeti majálist olyan különlegesen elviselhetetlenné. 54 pont, májusi eső aranyat ér!

1. Május 1. vasárnapra  esett, még munkaszüneti napot sem kellett miatta elrendelni.

2. Narancssárga, "itt törleszthetsz" feliratú bokszzsák-gép, ami az elkeseredett püföléstől egy idő után bedöglött, ám hamarosan a műsorvezető Török Zsolt lelkesen jelentette, hogy megszerelték, lehet megint ütni.

3. Mesterházy Attila piros, sportos, North Face márkájú kabátja.

4.No pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc.

5.Felhívták a figyelmem, hogy ma az irgalmasság napja is van. Ezért hát azt mondom innét, hogy az isten irgalmazzon a Fidesznek, mert mi nem fogunk“ – Szanyi Tibor.

6. Folyamatosan szakadó eső.

7. Érthetetlen, 'puritán kormány = luxus' feliratú, Sherlock Holmes profiljával díszített lufik tömkelege.

8. Puch László.

9. A rossz idő miatt a sörsátrak alatt kuporgó, ázott, vigasztalhatatlan, panaszkodó nyugdíjasok.

10. A másfél éve szintén a Városligetben tartott, a Sláger Rádió bezárásán kesergő rendezvény lényegesen magasröptűbb volt.

11.Az MSZP a megbecsülés és a becsület pártja“ – Szanyi Tibor.

12. Arcfestés gyerekeknek a Népszava sátrában.

13.No pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc.

14.A siralmas huzavona Gyurcsány beszéde körül. Először ő akart beszélni, aztán Mesterházyék nem engedték neki, majd amikor kiderült, hogy a volt miniszterelnököt hivatali visszaélés ügyében hallgatnák ki, mégis muszáj volt színpadra engedni. Az MSZP Mesterházy-szárnya cserébe a többi volt pártelnököt (Lendvai Ildikót, Hiller Istvánt és Kovács Lászlót) is felkérte szónoknak, információink szerint mert abban bíztak, így kevesebben maradnak a helyszínen Gyurcsány beszédére.

15. Egyszemélyben testesítem meg az új függetlenséget“ – Tétényi Éva, Esztergom sokat szenvedett független polgármestere. Tétényi arról is beszélt, hogy minden párttal szeretne közös nevezőre jutni, valamint egy olyan Magyarországról, ahol a hajléktalanok gondozzák a virágokat, az emberek pedig beszélgetnek egymással. Messze ő beszélt a legjobban és a legemberibben a majálison, ne zárjuk ki az országos politikai karrier lehetőségét sem. Erre a naiva-cukiskodásra egészen biztosan lenne kereslet.

16. Horváth Csaba, ahogy emlékeztette a közönséget, nemcsak a köztársasági elnököt és a miniszterelnököt kell elzavarni, hanem a főpolgármestert is.

17.No pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc.

18. "Tízéves az üdülési csekk" feliratú sátor, nulla látogatóval.

19.Amíg valaki nem bizonyítja be, hogy a Mátra egyetlen hatalmas aranyrög, az Alföld pedig egyetlen hatalmas olajmező, nekünk a magyar emberek tehetségére kell építenünk“ – Hiller István.

20. Szabadkai János, az MSZP munkástagozatnak feltűnően nem munkáskülsejű alelnöke. Az ő végig papírból olvasott, akadozó, cérnavékony hangon előadott beszéde volt a rendezvény mélypontja. Erőteljesen kikérte magának, hogy az Orbán-kormány megkérdőjelezi a rokkantnyugdíjasok egészségügyi állapotát.

21. Az MSZP több, fizikailag is rendkívül rossz állapotban lévő politikusa. Baja Ferenc nagyon sovány és nagyon magasra húzza a nadrágját. Szabó Zoltánt soha nem húzták ki skatulyából, de most, loncsos hajával, hiányos, sárga fogazatával kifejezetten olyan ember képét keltette, aki mellől az ember inkább messzebb húzódik a trolin.

22.Megoldott-e valamit Fellegi Tamás?“ – Mesterházy Attila.

23. Török Zsolt és Kormos Kata műsorvezetők viccelődése, ami abból állt, hogy az egyik mondott egy magyar mondatot, a másik pedig lefordította ‘fidesz-nyelvre’. „Nemzeti Együttműködés Rendszere“ – mondta az egyik. „Orbán Viktor és baráti körének uralma“ – mondta a másik. „Hahahaha“ – nevettek a nyugdíjasok.

24.Orbán egy választási ígéretét valóban beváltotta, hiszen megmondta, ha hatalomra jutnak, a nap is máshogy fog itt sütni. Hát tessék“ – Kovács László.

25. Beázott cipő.

26.No pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc.

27. Csak az ingyenes egészségszűrő sátor előtt volt sor.

28. A tömegben több, úgynevezett regénytranszparens is megjelent. Ezek azok a táblák, amelyeket csak teljesen periférikus politikai erők rendezvényein tartanak magasba a leglepukkantabb tüntetők, és néhány szavas jól olvasható szlogenek helyett irtózatos hosszúságú, olvashatatlanul apró betűkkel sorolják a vélt vagy valós sérelmeket. Itt még angol nyelvű példány is felbukkant.

29.Színpadra szólítom azt, aki sokunknak, fiatal politikusoknak tyúkanyóként szolgált itt a pártban. Persze remélem nem bántom meg ezzel a kifejezéssel“ – Török Zsolt.

30.Nem kicsit, hanem nagyon legyőzzük őket“ – Gyurcsány Ferenc.

31.Ezért a tyúkanyózásért még megfizetsz, te csirke!“ – Lendvai Ildikó.

32. A megjelent pár ezres tömeghez képest feleslegesen sok lacikonyhás és csecsebecse-árus. Ez utóbbiaknak sok köze nem volt a baloldali dzsembori hangulatához, minden vásári vackot lehetett kapni, a 'Magyarországon először! 3 perc alatt 3D-s másolatot készítünk az Ön kezéről" bódéig.

33.Kedves gyerekek! Most elmesélek nektek egy történetet Hapciországból“ – a kisebbik színpadon gumikacsa-hangon beszélő bohóc. Ezt egy teljesen üres, ázott fűvel borított földdarabnak mondta, amit a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és hasonló hangzatos nevű szervezetek sátrainak hátoldala szegélyezett.

34. A rendezvény félidejénél határozottan erősebben zuhogó eső.

35.No pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc.

36. A lacikonyha-sor végén a Magyar Kommunista Munkáspárt apró enklávéja, ahol egy térdig érő kis színpadon a hangfalakból egy valamilyen latin nyelven eladott rockdal dübörgött. A refrén az volt, hogy „Ú-ú-á-á éjja-éjja-é, internacionálé-szolidarité!"

37. Gyurcsány Ferenc munkásmozgalmi fordulata. A volt miniszterelnöknek mozgalmas hete volt. Egyfelől ugye a hivatali visszaélés, másfelől most kezdett bele nagy visszatérésébe. Nem világos, hogy az egyiknek van-e köze a másikhoz, talán inkább nem. Most mindenesetre szenvedélyes, jegyzetek nélküli, borzasztóan dühös szónoklatot adott elő a végig őt váró közönségnek. Gyurcsány meg is adta nekik, amire vártak, cserébe pedig zúgott az 'Orbán, takarodj!'.

38. Beázott esőkabát.

39.Ott van most az Orbán a boldoggá avatáson, bezzeg az angol esküvőre nem hívták meg“ - középkorú nő.

40. Fotózkodás a Népszava sátránál. A baloldali lap egy címlapja volt hatalmasra nagyítva, rajta képpel, amelyen Schmitt Pál éppen aláírja az alkotmányt. A dokumentumot a köztársasági elnök elé helyezők feje helyén lyuk volt, ide a saját arcát tolhatta be a publikum egy fénykép erejéig. Puch László, Baja Ferenc és Mesterházy Attila is vállalkoztak a tréfás szerepre. Mindehhez a hoppmester egy bohóc volt, krumpliorral, színes csokornyakkendővel és hatalmas cipőkkel.

41. Idős emberek, akik izgulva kértek autogramot Mesterházy Attilától.

42.No pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc. Az egykori miniszterelnök sokszor elismételte a Dolores Ibárruri baszk kommunista vezető által Madrid ostrománál híressé tett mondatot, aminek a legjobb magyar fordítása talán az, hogy „nem juthatnak át“. Sajnos Gyurcsány spanyolja nem az igazi, így a kiejtéssel és a hangsúlyozással zavaró gondok voltak végig. Egyébként Franco csapatai, akikhez Ibárruri szólt, végül átjutottak, Ibárruri pedig negyven évre emigrációba kényszerült.

43. Egy különös szuvenírárus a Munkáspárt mellett. Itt a standon csak önkényuralmi jelképeket lehetett kapni, az eladók pedig valamiért pont úgy voltak felöltözve, mint a Véderő Gyönygyöspatán. Piros katonai sapka, szürke egyen-overall.

44. Az MSZP Tudományos Tagozatának sátra, ami csak abban különbözött a szomszédos Pedagógus- és Nyugdíjas-sátortól, hogy itt egy laptopra erősített hangszóróból mozgalmi dalok szóltak, amelyekkel néhány nyugdíjas próbált együtt énekelni.

45.Miért árulnak banánt a szociális boltban?“ – idősebb hölgy.

ujs451

46.Két hete a Demokratikus Charta rendezvényén még csak azt mondtam, hogy j'accuse, de most már azt mondom, hogy no pasarán!“ – Gyurcsány Ferenc.

47. Ázott piknikelés Penny Market-feliratú nejlonzacskóból.

48.Éljen a Magyar Köztársaság, Hajrá MSZP!“ – Mesterházy Attila.

49. A cinizmus világrekordját megdöntő Szanyi Tibor, ahogy a "Fidesz lázálmaiban szereplő" Nokiás dobozokat gúnyolta a színpadról.

50. Egy évvel a kormányváltás után a volt kormányerőnek, az ellenzék legnépszerűbb pártjának fogalma sincs a teendőkről, a hatalom megszerzésének forgatókönyvéről. Politikusai belharcokban őrlik fel egymást, pedig ezek nélkül sem magabiztos, karizmatikus lángelmék. Gyurcsányt kvalitásai, mozgósító képessége nyilván kiemelik a mezőnyből, viszont neki gyakorlatilag nulla esélye van arra, hogy ez az ország még egyszer rá szavazzon – akár marad az MSZP-ben, akár nem.

51. Mindig gyomorforgató, amikor politikusok bájologva beszélnek szeretteikről és a család szentségéről, az anyák napja pedig most sajnos erre számtalan lehetőséget adott.

52.Nektek a kormányban még soha nem kellett havi ötvenezerből megélnetek! Nektek a kormányban sosem égett a szemetek hajnali kettőkor a fonógép mellett!“ – Gyurcsány Ferenc.

53.Isten éltesse Nyers Rezsőt! Éljen Nyers Rezső!“ – A volt pártelnökök felszólalása előtt Török Zsolt az MSZP első elnökét is köszöntötte.

54.Személyes küzdelmekre, kivagyiságra nincs most szükség“ –Gyurcsány Ferenc.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?