Zamárdiban is tilos lesz a dohányzás

2011.05.01. 10:54

Májustól tilos a dohányzás a Balaton-parton Zamárdiban. A település három kilométer hosszú szabadstrandján akár harmincezer forintos büntetést is fizethet, aki rágyújt majd. Az önkormányzatnál azt mondták: nyáron naponta több ezer csikket kellett összeszedni a dohányzó fürdőzők után, ezért döntöttek így.

A tiltás csak a part menti 25 méteres sávra vonatkozik. A sétány melletti padokon már rá lehet gyújtani, a hatóság pedig azt ígéri: itt lesznek majd csikkgyűjtők is.

Ugyanezen a partszakaszon rendezik július elején a több tízezer embert idevonzó Balaton Sound Fesztivált is, melyre nem vonatkozik a tiltás, a szervezőknek azonban a fesztivál után olyan állapotban kell visszaadniuk a területet, ahogyan azt átvették.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla