Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kaszinón bukott el az egész mezőhegyesi önkormányzat

2011.05.04. 23:13
Feloszlatta magát Mezőhegyes város képviselő-testülete a szerdai ülésén, mert egyebek mellett nem tudtak megegyezni a műemlék jellegű egykori Centrál Kaszinó felújításával kapcsolatban.

A testületi ülés után Kovácsné Faltin Erzsébet (független) elmondta: a város korábban pályázat útján nyert el megközelítőleg 270 millió forintos támogatást az egykori kaszinó felújítására azzal, hogy biztosítania kell ehhez további, mintegy 40 millió forintos önrészt. A város azonban nehéz gazdasági helyzetben van olyannyira, hogy egy korábbi közgyűlésükön a testület többsége nem szavazta meg, hogy működési hitelt vegyenek fel a közalkalmazottak bérének kifizetésére. Végül a tiltakozások miatt, egy újabb döntésükkel mégis a hitel felvétele mellett döntöttek, ám a grémium tagjai között nem szűnt meg a nézeteltérés.

A polgármestert időközben többször is felszólították lemondásra, végül a testület szerdai ülésen, miután nem sikerült döntést hozniuk a kaszinó projektről a város első embere maga kezdeményezte az önfeloszlatást.

A polgármesterrel együtt kilenctagú testület végül hét szavazattal elfogadta a javaslatot. A képviselő-testület két fideszes képviselőjének egyike tartózkodott, másikuk ellenezte a feloszlatást, a többiek, valamennyien függetlenek, azonban megszavazták az előterjesztést.

A városban így időközi polgármester-, illetve képviselő választást tartanak a későbbiekben.