Erzsébet
1 °C
4 °C

Mi történt a csanyiki majálison?

2011.05.04. 15:14 Módosítva: 2011-05-04 18:40:46
Egy szocialista politikus szerint Zsiga Marcell fideszes képviselő a csanyiki majálison durva szavak kíséretében kitépte az MSZP aktivistáinak kezéből szórólapjaikat. A megvádolt politikus azt mondta: nem történt ilyesmi.

Fizikai atrocitás ért két szocialista aktivistát május elsején, a csanyiki majálison – közölte Bartha György helyi szocialista politikus.

Elmondta: Zsiga Marcell, a Fidesz országgyűlési képviselője durva szavak kíséretében kitépte a szórólapokat a fiatalok kezéből. A papírokon szerepelt, hogy Zsiga parlamenti képviselőként és Miskolc alpolgármestereként hónapokon keresztül törvénytelenül duplán vett fel költségtérítést.

Ugyancsak a szórólapokon volt olvasható, hogy Kriza Ákos polgármester a mai napig törvénytelenül vezeti a várost, mivel nem szüntette meg az összeférhetetlenségét, a fideszes többségű önkormányzat pedig múlt hónapban törvénytelenül adott felmentést ez alól. A papírokon feltették azt a kérdést is, hogy "a törvény őreire nem vonatkoznak a törvények?".

Bartha György szerint felháborító, hogy valaki országgyűlési képviselő, városvezető létére gátlástalanul lenézi a jogállamot, a szabad véleménynyilvánítás jogát. Szerinte ebből az esetből is látszik, hogy a Fidesz nem tűr ellenvéleményt, agresszív és antidemokratikus, figyelmen kívül hagyja a törvényeket és a "legsötétebb rákosista módszerekkel próbálja elhallgattatni az ellenzéket".

Zsiga Marcell azt mondta, nem tépett ki senkinek a kezéből semmiféle röpiratot. "Hazugság, visszautasítom azt, amit Bartha György állít, és felszólítom, kérjen bocsánatot. A szocialisták szégyelljék magukat, és ha van bennük bátorság és becsület, álljanak ki bocsánatot kérni" – fogalmazott Zsiga Marcell.

A Csanyik-völgy népszerű kirándulóhely Miskolc közelében. A Wikipédia szerint területe 105 801 m², ezzel Miskolc második legnagyobb egybefüggő zöldterülete Tapolca-Hejőliget után. Itt található a Vadaspark.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?