Belügyisek tüntetése: mennek a szebbjövősök is

2011.05.05. 17:13
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) és a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) sem kifogásolja, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai is részt vesznek a rendvédelmi dolgozók pénteki demonstrációján.

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke, a demonstrációs bizottság vezetője elmondta: nagyon sok szervezet jelezte, hogy ott lesz a pénteki demonstráción, a szebbjövős polgárőrökön kívül cigány polgárőrök is.

Mint fogalmazott, vannak olyan közös célok, melyeknél félre kell tenni a konfliktusokat, a politikai nézeteket, a fegyveres és rendvédelmi dolgozók ügye is ezek közé tartozik, a lényeg az összefogás.

A pénteki tüntetés miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani. A legnagyobb fennakadásokra délután kettő és éjfél között lehet számítani, ekkor lezárják a Kossuth Lajos tér, Akadémia utca, az újonnan Széchenyi térre keresztelt Roosevelt tér, a József Attila és a Nádor utca határolta területet. Este nyolctól éjfélig a pesti alsó rakpart Eötvös tér és Szent István park közötti szakaszát is lezárják.

Árok Kornél, a HTFSZ elnöke azt mondta. a demonstráció nyitott, a szebbjövős polgárőrök azért jönnek, hogy támogatásukról biztosítsák a megmozdulást. Jönnek rajtuk kívül vakok és tanárok is, mindenkit várnak, akik szeretnék kifejezni támogatásukat.

Mint ismert, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület csütörtök délután bejelentette, hogy tagjai is részt vesznek a rendvédelmi dolgozók pénteki demonstrációján.

Az egyesület közleménye szerint a tűzoltók felhívására minden tisztességes magyar embernek, szervezetnek, egyesületnek kötelessége ott lenni, mert az ország morális és anyagi válságban van. Véleménye szerint a kormány nem tud és nem is akar a problémák ellen tenni. Az egyesület azt állítja, bármit hazudnak tagjaikról, céljuk a tisztességes állampolgárok védelme.