Kilencmilliót költöttek egyenruhák ellenőrzésére

2011.05.09. 07:41

Újabb két tárca, a Belügyminisztérium (BM) és a Nemzeti Erőforrás Miniszté­rium (Nefmi) is nyilvánosságra hozta külsős szerződéseit, a dokumentumok között néhány különös megállapodást is lehet találni, írja a Blikk.

A Pintér Sándor vezette minisztérium március végétől csaknem ötmillió forintot költött új egyenruhák tervezésére, január óta pedig két magánszemély csaknem kilencmillió forintért koordinálja és ellenőrzi az egyenruha-ellátást.

Sajtófigyeléssel és -elemzéssel három cég is foglalkozik a tárca megbízásából szintén január óta. Erre 7,4 millió forintot költöttek.

Az egyik ilyen vállalkozás, a Médianéző Kft. a Nézőpont cégcsoport tagja, korábban itt dolgozott Navracsics Tibor igazságügyi miniszter felesége és egyik unokaöccse is.

A lap szerint nehezebb kiigazodni a Nefmi külsős szerződései között. A nyilvánosságra hozott listából sok esetben nem lehet megmondani, pontosan miért fizetnek. "Részfeladat megvalósítása" címen például négy kifizetés is szerepel, összesen 128 millió forint.