Leköpték Gyurcsány Ferencet Egerben

2011.05.18. 21:18 Módosítva: 2011.05.19. 09:06
A Heol.hu hírportál információi szerint leköpték az Egerbe érkező Gyurcsány Ferencet szerdán, a volt miniszterelnököt tüntetők egy csoportja várta az MSZP városi székháza előtt.

A Heves megyei portál beszámolója szerint Gyurcsány Ferencet hangos bekiabálásokkal fogadta húsz-huszonöt ember, közülük egy nő többször is leköpte a szocialista politikust.

Gyurcsány Ferenc titkársága szerint hazugság, hogy szerdán Egerben leköpték volna a volt kormányfőt."Annyi történt, hogy egy maroknyi nyilas tüntető hangoskodott az amúgy telt házat vonzó fórum előtti helyszínen. Ennek során egy meglehetősen zavarodottan viselkedő asszony többször a földre köpött" - rögzítik az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben, amely szerint a "hazugságot a palocbetyar.com nevű szélsőjobboldali portál - amely amúgy a tüntetést szervezte - tette közzé, onnan került a heol.hu-ra, majd terjedt el a sajtóban".

A demonstrálók miatt civil és egyenruhás rendfenntartók is a helyszínre érkeztek, a Heol.hu szerint megjelent Petrovics András egri rendőrkapitány is. A tüntetők a volt miniszterelnök távozását nem várták meg.

"A polgárok egyre keserűbb szájízzel szemlélik a Fidesz tevékenységét" (fotó: H. Szabó Sándor)
"A polgárok egyre keserűbb szájízzel szemlélik a Fidesz tevékenységét" (fotó: H. Szabó Sándor)

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a helyszínen lévő rendőrök nem észlelték, hogy atrocitás érte volna a volt miniszterelnököt, és erről bejelentés sem érkezett hozzájuk. Az igazoltatáson kívül nem volt szükség rendőri intézkedésre - tette hozzá.

Nem észlelték, hogy atrocitás érte volna a volt miniszterelnököt
Nem észlelték, hogy atrocitás érte volna a volt miniszterelnököt

Gyurcsány Ferenc Egerben sajtótájékoztatóján beszélt a kormány eddigi tevékenységéről és a baloldal megújulásának lehetséges útjairól. A Heol.hu  szerint azt mondta, a polgárok egyre keserűbb szájízzel szemlélik a Fidesz tevékenységét, de szerinte még csak most jön majd a "feketeleves".