A Gellértben rendezett szexpartit egy német biztosító

2011.05.19. 11:40 Módosítva: 2011.05.19. 13:24
Az Ergo-csoporthoz tartozó Hamburg-Mannheimer biztosító 2007-ben a budapesti Gellért fürdőben rendezett szexpartival jutalmazta legjobban teljesítő területi képviselőit. A rendezvényen legalább húsz prostituált is részt vett, írta a német Handelsblatt című újság. A fürdőt üzemeltető BGYH mai vezetése nem tudott a rendezvényről. A Gellért szálló igazgatója azt mondta: lehet, hogy náluk szálltak meg a vendégek, de ilyen rendezvényt a hotel biztos nem szervezett.

A német Handelsblatt mai cikke szerint a biztosítótársaság 2007. június 5-én száz értékesítőjének bérelt szobát a budapesti Gellért szállóban, és a történelmi épületben működő fürdőt luxusbordéllyá változtatták.

A gazdasági lap több olyan embert idéz, aki részt vett a rendhagyó vállalati bulin. "A bejáratnál engem és a többi résztvevőt is alaposan átvizsgáltak akárcsak egy reptéri beléptetésnél. Szigorúan megtiltották, hogy a rendezvényről fénykép-, videó- vagy hangfelvétel készüljön. Aztán jöttek a nők, akikről mindenki tudta, hogy kurvák." - mondta a lapnak az egyik meghívott.

A nők vörös vagy sárga karszalagot viseltek. Voltak köztük hoszteszek, de olyanok is, akiknek a vendégek vágyainak kielégítése volt a feladatuk. Jöttek nők fehér karszalaggal is, ők kifejezetten a vezetőség és a legjobban teljesítő értékesítők szórakoztatására érkeztek.

A termálfürdőben lefüggönyözött ágyakat is felállítottak. Mindenki bebújhatott a függönyök mögé egy hölggyel, és azt tehetett, amit akart. A nők minden ilyen pásztoróra után kaptak egy pecsétet a karjukra. Ez alapján regisztrálták, ki hányszor foglalkozott a vendégekkel. Volt olyan nő, mondta egy résztvevő, akinek a végén egy tucat pecsét volt a karján.

Azoknak a vendégeknek sem kellett szomorkodniuk, akiknek nem jutott nő a lefüggönyözött ágyakon, ugyanis a hotelben is lehetett nőket kapni, mondta a Handelsblattnak az egyik egykori vendég. A fürdőben egy színpadot is felállítottak, amelyen két nő és egy török pasának öltözött férfi kölcsönösen elégítették ki egymást.

Alexandra Klemme az Ergo szóvivője elismerte: leányvállalatuk 2007 júniusában valóban tartott egy ilyen rendezvényt Budapesten. A vizsgálatok kiderítették, hogy az esti eseményen mintegy húsz prostituált vett részt. A Handelsblatt szerint ugyanakkor az egykori vendégek legalább száz nőre emlékeznek, akik különböző színű karszalagokat viseltek, de elképzelhető, hogy közülük csak valóban húsz volt olyan, akik közelebbi kapcsolatba kerültek a vendégekkel.

Az Ergo elfogadhatatlannak nevezte, hogy ilyen vállalati rendezvényeket tartsanak. Mint közölték, a 2007-es rendezvényért felelős személyek már nem dolgoznak a társaságnál. Több egykori résztvevő ugyanakkor azt mondta a lapnak, hogy az akkori vezetők egy része most is a biztosító alkalmazásában áll.

A Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelenlegi vezetőségének nincs és nem volt tudomása arról, hogy a Gellért fürdőben orgiával egybekötött rendezvény lett volna, közölte a társaság. A BGYH fontos értékesítési csatornának tekinti a fürdők, mint rendezvényhelyszínek bérbeadását, de különös gonddal ellenőrzi, hogy ott ilyen események ne történjenek meg.

A szerződéskötés előtt részletes forgatókönyvet kérnek. A bérlők által aláírt szerződések kivétel nélkül mindig tartalmazzák, hogy  a bérlő felelőséget vállal az esetleges károkért, a rendezvényen drogot nem fogyasztanak, illetve közerkölcsöt sértő (nyilvános szex stb.) tevékenységet nem folytatnak. A szerződésszegésből származó mindennemű anyagi és erkölcsi kár a bérlőt terheli, közölte a BGYH. A rendezvények idején a BGYH őrei ügyelnek a biztonságra.

Ilyen rendezvényt a hotel nem szervezett, mondta az Indexnek Bencze Gábor a hotel igazgatója. A Gellért szálló és a Gellért fürdő két különböző cég, ha mi a szomszédos fürdőben tartunk rendezvényt a vendégeinknek, nekünk is bérelni kell a helyet, hangsúlyozta. Az igazgató kérdésünkre azt mondta: nem kizárt, hogy négy évvel ezelőtt a német biztosítótársaság náluk bérelt szobát, de még ha így is lett volna, ezt akkor sem közölhetné. "Soha nem szoktuk közölni, ki szállt meg nálunk, ilyen adatot csak a rendőrség kérésére szoktunk kiadni. Nem követjük nyomon azt sem, hogy a nálunk megszált vendégek mit csinálnak a hotelen kívül, vagy akkor, ha átmennek a fürdőbe."

Arra a kérdésre, hogy a Handelsblatt szerint az egyik résztvevő azt állította, hogy a hotelben is lehetett nőt kapni, az igazgató azt mondta: egyik hotelben sem lehet kizárni, hogy vannak olyan nők, akik sokmindenre kaphatók, de arról szó sincs, hogy ilyen a hotel által szervezett formában történne.