Csintalan: Nem kóbor nyilasok támadtak meg

2011.05.20. 12:10

Csintalan Sándor szerint alapos előkészítés után támadták meg jobboldali szélsőségesek 2007 decemberében. A HírTV műsorvezetője, korábbi szocialista politikus erről tanúkénti meghallgatásán beszélt a terrorcselekmények vádjával Budaházy György és 16 társa ellen folyó büntetőperben a Fővárosi Bíróságon pénteken.

Az ügyészség szerint Csintalan "megleckéztetésére" azért adott utasítást az elsőrendű vádlott, mert mozgalmának katonáit huligánoknak, rongálóknak, provokátoroknak nevezte. A sértettet 2007 decemberében, hazaérkezése után egy teremgarázsban vascsővel ütlegelték, miközben azt kiabálták: "Te mocskos, büdös zsidó!", majd a vérző, életéért könyörgő áldozattól elvették pár ezer forintját.

Csintalan a pénteki tárgyaláson elmondta, hogy a támadás előtt hetekkel már a "levadászásáról" írtak a szélsőjobboldali médiában, gyalázkodó telefonokat kapott, a kurucinfoban és blogokon fenyegették. A támadás során pedig látszott, hogy az elkövetők jól megfigyelték őt, és alapos helyismerettel rendelkeztek. Csintalan szerint kizárható, hogy néhány véletlenül arra járó "kóbor nyilas" ütlegelte őt.  • Tippek
  • Hírek