Politikai pedofíliáról beszélt az érdi polgármester

2011.05.20. 15:26
Felháborító politikai pedofíliának nevezte T. Mészáros András Érd polgármestere, hogy a város lakói gyerekeikkel együtt tartottak tiltakozó demonstrációt a betervezett iskolaátszervezések, -bezárások ellen.

„Azt kell, hogy mondjam, hogy az ilyen politikai pedofília tárgyát kimerítő, a gyerekeket maguk előtt toló, tüntetés önmagában felháborító” – foglalta össze véleményét T. Mészáros András Érd fideszes polgármestere a városban néhány napja tartott több száz fős tüntetésről.

Révész Máriusz, az Országgyűlés oktatásügyi bizottságának tagja a gyermekeivel vette át az iskolabezárások ellen tüntető bonyhádiak petícióját a képviselőház előtt
Révész Máriusz, az Országgyűlés oktatásügyi bizottságának tagja a gyermekeivel vette át az iskolabezárások ellen tüntető bonyhádiak petícióját a képviselőház előtt

A fideszes politikus, aki korábban a Pest megyei közgyűlés elnöki tisztét is betöltötte az RTL Klub Házon kiívül című műsorában beszélt az Érden folyó iskolaátszervezésekről, és az átszervezések elleni tüntetésről.

A megyei jogú városi rangban lévő Érden május 9-én tartottak demonstrációt az általánosiskolai intézményrendszer átszervezésében érintett pedagógusok és szülők. A tüntetésre vitt virágokkal a Fidesz virágos kertváros programjára utaltak.

A felvonuláson ott voltak az iskolák diákjai is. Az iskolától a művelődési házig tartó menetelés után ők adtak műsort, a demonstrálók szándékai szerint saját iskoláikért táncoltak, énekeltek. Az érdi önkormányzat tervei szerint az idén két iskolát zárnának be összevonással.

IMG 5507

A tüntetést a polgármesterhez hasonlóan minősítette az önkormányzathoz közelálló helyi újság, az Érdi Lap legfrissebb száma is: „különösen aljas és gátlástalan hadviselési módszerek közé tartozik az, amikor civileket, nőket, gyermekeket tolnak maguk előtt a küzdő felek, mintegy élő pajzsként, hogy az első lövések az ártatlanokat érjék, illetve, hogy ilyen módon megfosszák a tisztességben hívő ellenfelet az ellentámadás lehetőségétől."

A tiltakozók az érdlakó.hu-n a polgármester nyilatkozata óta gyűjteni kezdték azokat dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy a Fidesz számos akciójában használta fel a gyerekeket, és a párt vezetői is gyakran vettek részt politikai eseményeken gyermekeik társaságában.