Hoffmann elállt a Pokorni elleni etikai vizsgálattól

2011.05.31. 12:43 Módosítva: 2011.05.31. 12:47
Nem kell hivatalból vizsgálódnia Pokorni Zoltán ellen a Fidesz etikai bizottságának, mert visszavonta bejelentését Hoffmann Rózsa, oktatási államtitkár.

Meggondolta magát Hoffmann Rózsa, és már nem akar etikai vizsgálatot kezdeményezni a Fidesz oktatáspolitikusa, Pokorni Zoltán ellen.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Indexnek azt mondta, hogy a kereszténydemokrata államtitkár lényegében visszavonta a pártszövetség etikai bizottságának megküldött beadványát. Ezzel elhárult a veszélye annak, hogy a testület rendes vizsgálatot legyen kénytelen lefolytatni a Fidesz alelnöki tisztét is betöltő Pokorni ellen.

Az oktatáspolitika kormányzati vonalát képviselő Hoffmann Rózsa államtitkárnál a múlt héten telt be a pohár, amiért a Pokorni Zoltán, az előző Orbán-kormány oktatási minisztere rendszeresen kritizálta a javaslatait. Az államtitkár egy etikai vizsgálat indítását kérő beadványban össze is gyűjtötte Pokroni sajtóban tett megjegyzéseit, és a cikkeket mellékelve megküldte Kontrát Károly által vezetett bizottságnak.

Harrach Péter viszont azon fáradozott, hogy a két párt parlamenti frakciója még a hivatalos vizsgálat előtt simítsa el a két politikus ellentétét. A bizottsági vizsgálat helyett Varga Mihály fideszes államtitkár és Harrach Péter moderálásával békéltető megbeszélésen próbálják rendezni a helyzetet.