Jégeső és heves zivatarok zárják a hétvégét

2011.06.05. 13:29

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország középső és északi tájaira, ahol intenzív záporokra, zivatarokra kell számítani vasárnap délután és az esti órákban.

Mint közleményükben írják: délután és este több helyen, éjjel néhol várható zivatar az országban. A zivatarokhoz felhőszakadás, vagyis rövid idő alatt kb. 20-50 mm csapadék, néhol akár 50 mm feletti csapadék is előfordulhat. A meteorológusok szerint jégesőre és viharos, 60-85 km/órás széllökésekre is számítani lehet.

Az ország középső és északi tájain több helyen erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, másutt kisebb valószínűséggel várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is.

Hétfőn eleinte változóan, majd több helyen lesz erősen felhős az ég, a középső és északi, később a keleti országrészben is többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, viharos széllökések zivatarok környezetében várhatóak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 25-31 fok között várható, de az északi határ mentén ennél kissé hűvösebb lehet.