Elmoshatja az eső Mádl temetését

2011.06.07. 11:26
Vihar és jégeső is lehet Mádl Ferenc temetésének idején: a szervezők arra kérik a gyászolókat, figyeljék az időjárási előrejelzést.

A várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több helyen jégeső is előfordulhat, és a zivatarok környezetében átmenetileg 60-90 kilométer/órás széllökések lehetnek. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság közleménye szerint a szervezők a rossz időjárási körülményekre felkészültek, de arra kérik a gyászolókat, hogy saját biztonságuk érdekében figyeljék mind a meteorológiai szolgálat, mind a szervezők jelzéseit.

Kérik továbbá, hogy ha nagy vihar lesz, lehetőség szerint inkább az este 20 órakor a Szent István-bazilikában kezdődő engesztelő szentmisén vegyenek részt, vagy a parcellánál egy későbbi időpontban róják le kegyeletüket - áll a közleményben.

Kedd délután helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben Mádl Ferenc volt államfőt. A volt köztársasági elnököt katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják. A temetésen beszédet mond Schmitt Pál államfő is.

Este nyolc órakor a Szent István-bazilikában engesztelő szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Mádl Ferenc akadémikus, aki 2000 és 2005 között volt Magyarország köztársasági elnöke, május 29-én, életének 81. évében hunyt el.