Fél kilométeres sávban tarolt a vihar

2011.06.09. 15:13

A hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település utcáját is áradat öntötte el. Kondó és Sajólászlófalva községekben a tűzoltók segítségével szivattyúzzák a vizet - közölte a miskolci tűzoltóság szóvivője. Bódi Zoltán szerint jelenleg is két miskolci és két kazincbarcikai egység várja, hogy az ár levonuljon, mert szivattyúzási munkákra lesz szükség a falvakban.

A dombokról leömlő vizet ugyanis a csapadékelvezető rendszer több helyen már nem bírta elnyelni, így az utcákon hömpölygött, befolyt az ingatlanokba.
A helyi meteorológiai szolgálat közlése szerint a felhőzóna az említett két település mellett Alacska, Sajókápolna és Sajószentpéter térségét érintette leginkább.

Ópályiban egy ötszáz méter széles sávban háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar; az okozott kár kétmillió forint körül van, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falu polgármestere. A vihar szerda este csapott le a községre és összesen harminc lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, cserepeket és kéményeket megrongálva.

Erdélyi Miklós hozzátette: a szél fákat csavart ki tövestől, az elektromos hálózat transzformátorállomását pedig villámcsapás érte, így a település egy része áram nélkül maradt. A hibát csütörtök délelőtt hárították el a szolgáltató cég szakemberei.

A vihar elülte után a mátészalkai tűzoltók megkezdték a helyreállítási munkálatokat, az épen maradt cserepeket visszarakták a tetőkre, illetve ideiglenesen fóliával takarták le a sérült részeket.