Temesvári bérlettel parkolnak Szegeden

2011.06.15. 13:46
Júliustól csak regisztrációs díj megfizetése után használhatók a temesvári parkolóbérletek magyar rendszámú autókon Szegeden, közölte a fizetőparkoló-rendszert működtető Szegedi Közlekedési Társaság.

A szegedi és a temesvári önkormányzat a testvérvárosi kapcsolatainak bővítése érdekében még 2007-ben állapodott meg a parkolási együttműködésről. Ennek értelmében kölcsönösen elfogadják a másik településen megváltott parkolószelvényeket és -bérleteket.

Az SZKT közleménye szerint Szegeden az elmúlt hetekben egyre több magyar rendszámú gépjármű parkolt a temesvári szolgáltató által kiállított bérlettel. A két önkormányzat megállapodása értelmében azonban a temesvári bérlet csak román rendszámú járművekkel használható Szegeden.

A közlemény szerint a június 30-ig a Temesváron kiállított parkolóbérlettel Szegeden parkoló magyar rendszámú autók tulajdonosait figyelmeztetik, utána a szelvények csak – a két, azonos időszakra szóló bérlet vételára közötti különbséggel megegyező összegű – regisztrációs díj megfizetése után lesznek érvényesek Szegeden.

A parkolótársaságok honlapjai szerint az éves kombinált – az egész városra érvényes – parkolóbérlet ára Szegeden magánszemélyeknek 115 500, a napi parkolószelvény pedig 1415 forint. Temesváron az éves bérlet 619,65 lejbe (39 500 forintba), a napijegy pedig 9 lejbe (570 forintba) kerül.