Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Nyolcvankét óvodát és iskolát vesznek át az egyházak

2011.07.04. 06:56

Az új tanévtől várhatóan nyolcvankét önkormányzati óvoda és iskola kerül át egyházi fenntartásba, vagyis szeptembertől negyedével nő az egyházi fenntartású intézmények száma, írja a Magyar Nemzet az oktatási államtitkárság adataira hivatkozva.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkárságáról levélben keresték meg az iskolafenntartó egyházakat, és a válaszok alapján előzetes összesítést készítettek arról, hogy szeptembertől hány, az előző tanévben még önkormányzati fenntartásban működő óvoda és iskola kerül át egyházi fenntartásba.

A lap rendelkezésére bocsátott adatok szerint a legtöbb, ötvenhárom óvodát és iskolát a katolikus egyház veszi át. A reformátusok tizenkettőt, a baptisták hatot, az evangélikusok és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ötöt-ötöt.

A Népszabadság a Pedagógusok Szakszervezetére hivatkozva ugyancsak hétfőn arról írt, hogy szeptembertől nyolcvannyolc önkormányzat mond le az iskolájáról, hogy a fenntartói jogokat egyházi kézbe adja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!