Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Gyanúsított az Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi vezetője

2011.07.18. 18:04
Kihallgatták a Nemzeti Nyomozó Iroda volt dél-dunántúli régiós vezetőjét, Váradi Csabát, majd negyven évre titkosították az ügy iratait.

Bögöly Gyulától, a Kaposvári Katonai Ügyészség szóvivőjétől a Dunántúli Napló megtudta, hogy 15 rendbeli hivatali visszaélés, egy rendbeli folytatólagosan elkövetett, jogosulatlan titkos információgyűjtés és egyéb köztörvényes bűncselekmények gyanúja miatt hallgatták ki Váradi Csabát. Az ügy aktáit negyven évre titkosították. Váradi Csaba továbbra is szabadlábon védekezhet.

Váradi Csaba alezredes szolgálati viszonyát az NNI igazgatója – fegyelmi eljárás megindítása és büntetőfeljelentés megtétele mellett – januárban függesztette fel.

A gyanúsított felfüggesztése után nyilatkozott a Dunántúli Naplónak. Bár Váradi Csaba az ügy részleteiről nem beszélhetett az elrendelt titkosítás miatt, ártatlanságát hangoztatta.

- Annyit mondhatok, hogy mindenben és mindenkor betartottam a törvényeket és a jogszabályokat, nem követtem el bűncselekményt. Munkámat mindig becsülettel, tisztességgel, odaadással végeztem. És jó katona módjára természetesen várom a fejleményeket, és mindenben készséggel együttműködöm a hatóságokkal - nyilatkozta Váradi Csaba. A főnyomozó nem kommentálta azokat az értesüléseket, melyek szerint az eljárásnak köze lehet a pécsi egyetemi vesztegetési ügyhöz.