Morvai kegyvesztetté válhat a Jobbikban

2011.07.24. 14:59
Morvai Krisztina EP-képviselőt többen árulónak tartják, mert belépett a Jobbik-kritikussá vált osztrák FPÖ új nemzetközi, euroszkeptikus pártszövetségébe.

A Hírszerző értesülései szerint Morvai Krisztina kegyvesztetté vált a Jobbikban, miután párton kívüliként, önállóan belépett a nyíltan iszlámellenes és Izrael-párti pártszövetségbe.

Értesüléseik szerint azért alakult ki a Vona-Morvai konfliktus, mert az osztrák FPÖ által létrehozott European Alliance for Freedom (EAF, Szövetség az Európai Szabadságért) euroszkeptikus pártszövetség vezetője korábban többször hangsúlyozta, hogy nem kívánnak együttműködni a Jobbikkal, mert a párt véleményük szerint nem felel meg a szabadelvűség gondolatának.

Morvai Krisztinát lépése miatt nyílt levélben vonta kérdőre a kuruc.info, cionista pártként jellemezve az FPÖ-t, a MIÉP honlapja pedig már őt is zsidó származásúként jellemzi, ami alkalmassá tette a pártszövetségben lévő párttagságra.

Az Index információi szerint, régóta éles feszültség húzódik meg Morvai Krisztina és Vona Gábor között, de ezt hivatalosan eddig egyik fél sem ismerte el. Mint ismert, az EP-választáson három képviselővel bejutott Jobbik eddig egyik EP-frakcióhoz sem csatlakozott, mert a nyíltan rasszista Brit Nemzeti Párt "barátjaként" az euroszkeptikusok nem akartak velük együttműködni.

Morvai Krisztina lépése azért is meglepő, mert korábban többször nyíltan antiszemita kijelentéseket tett. Két éve egy Amerikában élő magyar zsidónak azt tanácsolta, hogy "nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina".