Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Sár öntött el több tolnai települést

2011.07.25. 12:20

Döbrököz, Kurd, Csibrák egy részét a közeli domboldalakról érkező sár öntötte el, Csibrákon az iskola és az óvoda épületéből is a tűzoltók segítségével távolították el a sarat – közölte Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Dúzson több száz köbméternyi hordalékot vitt magával a csapadék – mondta Ignácz János, a 285 fős falu független polgármestere, hozzátéve, hogy a Béke utcát csaknem egy kilométer hosszan borította el a sár és a homok. Az úttestet a közútkezelő már járhatóvá tette, a házak eltorlaszolt bejáratai elől a lakók takarítják el a hordalékot. A falu központjában 35-40 centiméter magasan áll a hordalék.

A hömpölygő víz Kurd és Döbrököz között mintegy 300 méter hosszan kimosta a zúzott követ, és nagy mennyiségű hordalékot, gallyat hordott a vasúti pályára. Szakály és Kurd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A MÁV korábban hétfő délre ígérte a pálya helyreállítását, a társaság legutóbbi közleménye szerint azonban kedd hajnalig kell korlátozásokra számítani. Továbbra is autóbuszok szállítják az utasokat Szakály-Hőgyész és Kurd között. Az átszállások miatt az utasoknak 40-50 perces késésre kell számítaniuk.

Ön is látta?