Kihallgatták a volt titkosszolgálati vezető fiát

2011.07.29. 06:55

Tanúkihallgatásra idézte csütörtökön a Nemzeti Védelmi Szolgálat Galambos Lajosnak, a polgári elhárítás egykori, a kémbotrányban előzetes letartóztatásba helyezett főigazgatójának a fiát – értesült a Magyar Nemzet.

Ifjabb Galambos, aki az ügyben szintén rács mögé helyezett Püski Lászlónak is dolgozott, élt törvényi mentességével, és nem tett vallomást. Püski védője óvadékot ajánlott ügyfele szabadlábra helyezéséhez.

Augusztus első felében lejárnak azoknak a kényszerintézkedéseknek a határidői, amelyek alapján a fővárosi ítélőtábla harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte az államellenes bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Galambos Lajost és Püski Lászlót.

Molnár Lajos, Galambos Lajos ügyvédje közölte, hogy ügyfele nevében szabadlábra helyezési kérelmet nyújtott be a nyomozóhatóságnak, amelyre legkésőbb augusztus 14-ig vár választ.

Szilvásyék meggyanúsítását eddig a milliárdos pénzmosás gyanújával felgöngyölített Eclipse Zrt.-hez számos vonalon kapcsolódó Zömök Biztonságtechnikai Kft. szerződtetésével hozták kapcsolatba. Az oroszországi kapcsolatokkal rendelkező Püski cége kapott megbízást az NBH-s állomány hazugságvizsgálós szondázására.