Ida
6 °C
9 °C

Szembesítették Szilvásyt és Galambost

2011.08.02. 17:47

Újra kihallgatták Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetőjét, és szembesítették volt főnökével, Szilvásy Györggyel kedden a Budapesti Katonai Ügyészségen - mondta Molnár Lajos, Galambos Lajos ügyvédje az MTI-nek.

Az NBH egykori vezetője és a volt titokminiszter egy csaknem öt évvel ezelőtti eseményre nem ugyanúgy emlékezett, ennek tisztázása érdekében rendelte el a nyomozó hatóság a szembesítést.  Az ügyvéd álláspontja szerint a téma, amelyről védencét kérdezték, "nemügy- és nem perdöntő", a szembesítéssel a félreértéseket tisztázták.

A Budapesti Katonai Ügyészség Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét és Galambos Lajost, a NBH 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Laborc Sándort, a hivatal 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Szilvásy György és Laborc Sándor esetében ugyanakkor a bíróság helybenhagyta a korábbi döntést, amely velük szemben nem rendelt el kényszerintézkedést.