Kirúgták Orbán egykori szövegíróját

2011.08.04. 11:40
Hiába sztálinistázott és hivatkozott sűrűn az Orbánhoz fűződő igen szoros kapcsolatára, Balatonfüred nem kért az újságíróból lett miniszterelnöki szövegíróból lett külsős alpolgármesterből.

Úgy tűnik, Magyarországon nem elég, ha valaki lépten-nyomon azt emlegeti, mennyire jóban van a miniszterelnökkel. Doncsev Andrást, Balatonfüred alpolgármesterét csütörtökön reggel ugyanis a fideszes többségű - 7 fideszesből, 2 MSZP-sből, 1 jobbikosból és 1 függetlenből álló - képviselőtestület kirúgta.

A hírről az a balatonfuredma.hu híroldal számolt be, amelyikről korábban megírtuk, hogy egy, a fideszes Bóka István polgármesterrel konfliktusban álló helyi vállalkozó érdekeltsége. Előfordult olyan nemrég, hogy a lapban 11 cikk foglalkozott Doncsevvel.

Doncsev András azután kezdett erőteljesebb sajtókampányba, hogy Bóka négyszemközt közölte vele, hogy kezdeményezni fogja a leváltását. Bóka neki is, illetve később az Indexnek nyilatkozva arra hivatkozott, hogy nem alakult ki köztük bizalmi viszony, márpedig szerinte egy szavazati joggal nem rendelkező, külsős alpolgármester esetében ez alapvető lenne.

A négyszemközti bejelentésre Doncsev Bóka lesztálinistázásával és Orbánnal közös múltjának emlegetésével reagált, de a testület jelek szerint nem ijedt meg.