Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vidéken is lesz központi tűzijáték

2011.08.04. 14:57

Budapest mellett Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, amelyek megrendezése együttesen 132,5 millió forintba kerül – mondta a kormányszóvivői tájékoztatón Kálomista Imre, a Hungarofest ügyvezető igazgatója.

A tűzijátékok rendezési jogát a Pyro-1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Mafracht Kft. közösen nyerte el a nemzeti rendezvényszervező nonprofit kft. gyorsított közbeszerzési eljárása során.

A nyertes pályázó feladata a tűzijáték megrendezése mellett annak zenei kompozíciójának és logisztikájának biztosítása mindhárom városban. Az este kilenckor kezdődő eseményen Budapesten a rakétákat a Citadelláról, valamint három, a Margit híd és a Szabadság híd között álló uszályról lövik majd fel.

Kálomista Imre elmondta azt is: a vidéki helyszínekkel az ország Budapest-központúságát kívánják oldani a szervezők. Debrecenre a város kulturális és történelemben játszott szerepe, valamint a nagy múltra visszatekintő virágkarnevál miatt esett a választás, Bajára pedig az ország soros európai uniós elnöksége alatt elfogadott Duna-stratégiával kapcsolatosan.

Az augusztus 20-i rendezvények összköltsége nettó 300 millió forint.