Jusztina
10 °C
27 °C

Tutira marad Nyitrai a NFM-ben

2011.08.12. 16:38

Megerősítette pénteken Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára, hogy kezdeményezik Vasváriné Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.

Nyitrai Zsolt a Sziget fesztiválon tett látogatásán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csütörtökön írásban felkérte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze a kormányfőnél a helyettes államtitkár felmentését. "Eltelt egy év a kormányzásból, így mint minden államtitkár, én is értékelem az államtitkárságon zajló munkát" - mondta Nyitrai Zsolt. "Az értékelés első lépése lehet egy ilyen típusú kezdeményezés" - tette hozzá.

Nyitrai Zsolt hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló sajtóhíreket. Mint mondta, a héten "támadás érte" az infokommunikációs államtitkárságot, egy országos napilap "negatív híreket fogalmazott meg" az államtitkársággal és saját személyével kapcsolatban. "Ezek a hírek természetesen minden alapot nélkülöznek" - mondta.

Nyitrai Zsolt állítólagos menesztéséről a Magyar Hírlap írt először, szerdai számában, az értesülést a Magyar Nemzetben cáfolták. A beszámoló szerint a híreszteléssel befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban egy telekommunikációban érdekelt nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit sértette.

Pletykák helyett "én elsősorban a munkára kívánok koncentrálni" - hangsúlyozta az államtitkár pénteken a Szigeten. Elmondta: 2013-ra lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy az egész országban elérhető legyen a szélessávú internet szolgáltatás. Az államtitkárság másik fő törekvése az, hogy az elektronikus kormányzati gerinchálózat üzemeltetését 2012 elejétől átvegye az állam, a harmadik kiemelten fontos feladat pedig az, hogy fejlesszék a kis- és a közepes vállalkozások informatikai infrastruktúráját.