Kisebb földrengés volt Pasknál

2011.09.03. 12:39

Kisebb földrengés történt Pakstól 8-10 kilométerre északra szombat reggel fél tízkor - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai főosztálya.

A közlemény szerint a rengés fészkének mélysége mintegy 10 kilométer volt. A földrengés mérete a Richter-skálán 2,8 volt.

A Tolna megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rengést Németkéren néhányan érezték, de károkról nem érkezett jelentés - olvasható az Akadémia közleményében.

Németkér polgármestere, Horváthné Gál Erika arról számolt be, hogy erős hanghatást és rövid ideig tartó gyenge mozgást érzékeltek, ami miatt először gázrobbanásra gyanakodtak. Az ablaküvegek megrezzentek, a poharak csilingeltek.

Mácsai Antal, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szerint ez a földmozgás az észlelhetőség alsó határán van, általában az emberek nem, csak az állatok érzékelik.

A paksi atomerőműben, amely Németkérrel ellentétben nem északi, hanem déli irányban van Pakstól, nem érzékelték a földmozgást és az atomerőmű műszerei sem jelezték azt – mondta  Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek. Hozzátette, a műszereket rendkívüli ellenőrzés alá vetették, de mindent rendben találtak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport