A Jobbik feljelenti Kertész Ákost

2011.09.13. 11:08

Közösség elleni izgatás gyanújával feljelentést tesz a Jobbik Kertész Ákos író kijelentései miatt. "A magyar genetikusan alattvaló. ...mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

A kijelentés még a parlamentben is téma volt. Halász János nemzetierőforrás-államtitkár azt mondta: Kertész Ákos cikke elfogadhatatlan minden olyan határt átlépett amelyet Európa kijelölt magas számára. Halász kijelentette: amennyiben Keertész nem kér bocsánatot elfogadhatatlan és védhetetlen írásáért, "a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra".

A Jobbik Gergényi Péternek is nekiment, indítványozzák a volt budapesti rendőrfőkapitány kitüntetéseinek visszavonását. "Gergényi a 2006-os őszi rendőri túlkapások idején tanúsított parancsnoki tevékenysége miatt méltatlanná vált a Fővárosi Közgyűlés által adományozott Budapestért Díjra csakúgy, mint a Főváros Közbiztonságáért Emlékérem birtoklására" - áll a Jobbik közleményében.