Elévülhetnek a 2006-os rendőri túlkapások

2011.09.16. 12:50

Büntető feljelentést tesz Polt Péter legfőbb ügyésznél Gaudi-Nagy Tamás, az Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvivője, jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta: ha hétfőig nem gyanúsít meg senkit a nyomozóhatóság, akkor elévülnek az öt évvel ezelőtt, 2006. szeptember 19. és 21. között történt rendőri túlkapások.

A politikus éppen ezért a feljelentésben felkéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy utasítsa a katonai ügyészséget a 2006 szeptemberi eseményekben részt vevő rendőri parancsnokok meggyanúsítására elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanúja miatt.

Morvai Krisztina felháborítónak nevezte, hogy az ügyészség öt év alatt nem gyanúsított meg egyetlen rendőri vezetőt sem az MTV-székház 2006-os ostromát követő "embervadászatokkal" kapcsolatban.

Az EP-képviselő hangsúlyozta: az NJSZ és a sértettek eddig is több tucat feljelentést tettek az öt évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban, de ha ezt nem is tették volna, az ügyészségnek akkor is hivatalból eljárást kellett volna indítania.

Morvai Krisztina hozzátette azt is: közeledik október 23-a, amikor a 2006. október 23-i jogsértések is elévülnek és ezzel a mostani feljelentéssel erre szeretnék felhívni a hatóságok figyelmét.  • Hírek
  • Bankszámla