Pakson tárgyalt a nemzetbiztonsági bizottság

2011.09.27. 15:13

Az atomerőművel kapcsolatos biztonsági kérdésekről tárgyalt keddi, paksi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, a párbeszéd a létesítmény és a bizottság között folyamatos – mondta el Vadai Ágnes (MSZP) elnök a zárt ülést követően.

Az atomerőmű képviselői előadást tartottak és válaszoltak a feltett kérdésekre például az őrzés-védelemmel és különféle, a biztonság terén érintett szervekkel való együttműködésre vonatkozóan – számolt be a bizottság elnöke.

Vadai Ágnes kiemelte, hogy nem a nukleáris biztonság kérdéseit firtatták, hiszen nem az a szakterületük.

A zárt ülésről további részleteket nem árult el, de hangsúlyozta, megnyugtató volt, hogy az atomerőmű minden kért információt megadott szóban, vagy később írásban megad, amely felmerült az ülésen.

Az atomerőmű bővítésével kapcsolatos kérdésre a szocialista képviselő azt mondta, hogy azt az álláspontot, amit kormányon is képviseltek, ma is támogatja. „De ha van arra igény, hogy ebben az ügyben legyen népszavazás, a mellé oda tudok állni” – fogalmazott. Hozzátette, hogy az atomenergia és a paksi bővítés ügyében a parlamenti egyetértés az első alapfeltétel.