Nem lehet kampányolni a vasi kórházakban

2011.09.27. 13:52

Vas megyében csak munkaidőn kívül és a kórházak és más egészségügyi intézmények területén kívül kampányolhat a Magyar Rezidens Szövetség – közölte Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Megdöbbentő, hogy a Magyar Rezidens Szövetség országos akciója során kórházakban kíván kampányolni annak érdekében, hogy tavasszal meghirdetett programjához minél több orvos csatlakozzon – írta a megyei közgyűlési elnök.

A munka törvénykönyvével és a munkaszerződésekben foglaltakkal egyértelműen ellentétes az, hogy valaki munkaidejében ne a munkájával foglalkozzon. Éppen ezért a Vas megyei közgyűlés által fenntartott egészségügyi intézményekben "a biztonságos munkavégzés és a betegek zavartalan ellátása érdekében nem engedélyezzük – nemcsak az MRSZ, hanem – semmilyen civil szervezet, cég, politikai párt számára, hogy az ott dolgozók körében kampányt folytasson" – fűzte hozzá.

A Magyar Rezidens Szövetség a munkaidőn túl megszólíthatja a Vas megyei orvosokat, rezidenseket, fórumát azonban csak a Vas Megyei Markusovszky Kórház és egészségügyi intézményeink területén kívül tarthatja meg. Valamennyi intézmény munkahely, így ott bármilyen kampány szervezése a munkaidőben lévőket zavarhatja, akadályozhatja, figyelmüket elvonhatja a munkavégzéstől – írta Kovács Ferenc.