Mécs Imrét senki sem ajánlotta

2011.10.14. 19:45
Öt jelöltnek sikerült összegyűjtenie határidőre az ajánlószelvényeket a II. kerületi időközi parlamenti választás előtt. Láng Zsolt, aki nyilatkozata szerint háromezernél is több ajánlószelvényt gyűjtött, kétezret adott le, Mécs Imre egyet sem. Indulhat az LMP, a Jobbik, a szocialista támogatású Lévai Katalin és az MDF-utód Jólét és Szabadság is.

Öt képviselőjelölt adta le határidőre ajánlószelvényeit a budapesti 2-es egyéni választókerületben. A 2052 ajánlószelvényt gyűjtó fideszes Láng Zsolt, a 841 ajánlószelvényt leadó, szocialista támogatású Lévai Katalin és az egykor volt MDF, a Jólét és Szabadság színeiben induló, 755 szelvényt leadó Kovácsics Ádám jelöltsége már jogerőre is emelkedett.

Láng két napja még azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy háromezernél is több ajánlószelvényt gyűjtött, amit bíztató jelnek nevezett.

Rajtuk kívül az elempés Karácsony Gergely és a jobbikos Bodor Zoltán adta le ajánlószelvényeit, Karácsony 1068, Bodor 820 érvényes szelvényt adott le.

A hatodik induló az SZDSZ-es Mécs Imre lett volna, de ő a határidőig egyetlen szelvényt sem adott le.

A helyi választási iroda vezetőjének a tájékoztatása szerint a külképviseleti névjegyzékbe, ketten Berlinben, egy választó pedig a római nagykövetségen szavazhat.