730 ezer lakcímet számoltak meg a neten

2011.10.16. 15:29

A háztartások 16,4 százalékából, összesen 730 ezer lakcímről érkeztek be interneten kitöltött népszavazási kérdőívek vasárnap délután két óráig. Az elektronikus összeírás lehetősége vasárnap éjfélkor ér véget, a népszámlálás azonban tovább folytatódik, papíralapú kérdőíven október 31-ig lehet válaszolni a kérdésekre.

Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője elmondta, hogy október 1-je óta Budapesten a háztartások több mint egynegyede válaszolt interneten a népszámlálási kérdésekre; a Közép- és a Nyugat-Dunántúl régióban 18 százalék, illetve a feletti az adatszolgáltatási arány; Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Békés megyében viszont 10 százalék körüli az elektronikus válaszadás. Az adatok jól tükrözik a háztartások internetes bekötöttségének arányát a régiókban.

Egyes kisebb településeken a biztosok már befejezték az összeírást, elmaradás inkább a nagyobb városokra jellemző - mondta Virágh Eszter. A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.