Újabb kapitánycserék a fővárosban

2011.10.17. 14:29
Mától három fővárosi kerületnek van új rendőrkapitánya. Két vezetőt lecserélnek, a harmadik, az I. kerületi kapitányság vezetője viszont magasabb beosztásban folytatja a tevékenységét. A jelenlegi budapesti főkapitány regnálása alatt ez már a sokadik kapitánycsere, ami szakemberek és szakszervezeti vezetők szerint sem tesz jót a szervezetnek.

Új rendőrkapitánya van az I. és a XVII. kerületnek, a XII. kerületben pedig kapitányhelyettes viszi az ügyeket – tudta meg a hvg.hu.  A XII. és a XVII. kerületi kapitányok távozásának pontos okát nem tudni, míg az I. kerület kapitánya, Kesztyűs Rudolf magasabb beosztásba „bukik”: a hvg.hu információi szerint feltehetően a rendőrségi Nemzetközi Oktatási Központ egyik vezetője lesz. (Ő nem kívánt nyilatkozni lapunknak.) Az I. kerületi kapitányság élére hétfő reggel iktatták be Kiss Szabolcs őrnagyot.

A XII. kerületben Farkas Csaba Sándort, a XVII.-ben pedig az alig három hónapja megbízott Csányi Csabát cserélik le. Ez utóbbi kapitányságon egy év alatt ez már a harmadik kapitánycsere. Farkas Csaba Sándor helyett Péter Zoltán bűnügyi osztályvezető, kapitányhelyettes viszi tovább az ügyek irányítását. A XVII. kerületből távozó Csányi helyére kerülő embert hétfő délután iktatják be. Itt egyébként egy éven belül már a harmadik új parancsnokot kell megszoknia az állománynak.

A hvg.hu-nak több fővárosi rendőrségi forrás is azt mondta, a budapesti főkapitánynak tavaly kinevezett Tóth Tamás vezetési módszerei, teljesíthetetlen elvárásai állhatnak a váltás mögött. Állítólag Tóthtal nagyon nehéz együttműködni, ezért a kerületi vezetők inkább önként távoznak.