Akkor induljon a nagy visszaszámlálás: 1,2,3!

2011.10.18. 20:17 Módosítva: 2011.10.18. 22:56
A héten kezdődő BNV-t a felújított, de át még nem adott városligeti Műjégpályán harangozták be. Az egyébként tökéletesen értelmetlen esemény mégis emlékezetesnek bizonyult, kiderült ugyanis, hogy Keleti Andrea a legnagyobb magyar standup-komikus. Plusz beosontunk a Műjég háromnegyedig elkészült palotájába, ami őrülten jól néz ki, készült pár kémfotó is.

A BNV szervezői tudják, mi a dörgés, a meghívó mail első sora ugyanis a következő: "Értékes ajándékok az újságírók számára a sajtótájékoztatón" Utána viszont úgy tűnik, mintha már meg is valósult volna a Nemzeti Együttműködés Szocializmusa:

Program:

10:45 regisztráció

11:00 BNV vezetőinek beszéde

11:30 a színes léggömböket a gyerekek a levegőbe eresztik

11:40 kávészünet és interjúzási lehetőség

Az esemény értelme, azon kívül, hogy az újságírók megkapják az értékes ajándékot - ami végül nem Rogán Antal Louis Vuitton-hátizsákjának a másolata, hanem egy 2012-es Hungexpo-belépő lett - az lett volna, hogy, hogy --

Hát tényleg nem tudom, a legvalószínűbb az, hogy el akarták mesélni, amit egy másik mailben már megírtak minden jelenlévőnek, hogy szerdán kezdődik a BNV.

03
Fotó: Huszti István

A lényeg azonban egy új komikus sztár bemutatása volt, a Bach Szilvia óta legnagyobb magyar női nevettetőé, Keleti Andreáé.

Keleti a fergeteges humoreszkben egy sajtótájékoztató háziasszonyát alakította, aki az esemény előtt jókora slukk kéjgázt fogyasztott. A Műjég-palota jég felőli oldalán állt mikrofonnal, előtte a hatalmas, simított beton placcon egy-két tucat potyaleső újságíró. Bemelegítésnek azzal a csodás észrevétellel nyitott, hogy a gyerekek – egy rakás ovis várta, hogy megkapja a lufijait és elengedhesse – szóval hogy a gyerekek eltörpülnek a műjégpálya mérete mellett. Utána bravúrosan feloldotta a BNV rövidítést: Magyar Nemzetközi Vásár. Később, a kedvenc szavamat nagy nyilvánosság előtt pirulás nélkül használva, arról beszélt, hogy milyen jól jár az, aki megtalálja azt a „luftbalmot", amelyikbe egy kétnapos zalakarosi wellnessbérletet rejtettek el.

04

Majd jött a csúcspont, amikor a gyerekek megkapták a BNV 115 évét jelképező 115 gázos lufit, hogy Keleti Andrea jelére felengedjék őket. Akkor kezdődjön az óriási visszaszámlálás, kiabálta Keleti a mikrofonba: egy-kettő-három-négy-öt, (ekkor megtántorodtam), majd egy emlékezetes kommentátori megjegyzéssel – az utolsó luftbalom is felemelkedik az égbe – lezárta a mulatságot. Az erős napsütésben az égbe emelkedő lufik a fehéresen csillogó madzagjukkal úgy néztek ki, mint egy vidám löket óriássperma.

A többi felszólaló sem akarta elmaradni a szórakoztatásban. A Hungarikum Szövetség elnöke például azt mondta a BNV-s bemutatkozásukról, hogy „borgálába fullad ez az esemény, a jó értelemben természetesen."

02

Tihanyi Klára, a Hungexpo kiállítási igazgatója a Kölyökparádé nevű, hétvégi BNV-s aleseményről elmesélte, hogy a gyerekek ott kipróbálhatják a különféle szakmákat, például azt, hogy „mi lenne, ha riporterek lennének, mint Andi".

„Ők is óvatosan nyilatkozgatnának a húguk kurvafuttatási ügyéről" – vágtam rá magamban.

01

Ha már ott voltunk, amennyire lehetett, körbenéztünk a majdnem kész Műjégpalotában. Kívülről lehengerlően szép, mint valami grandiózus oroszkrémtorta, és az előcsarnok is ugyanabben a habos-fehér stílusban van tartva. A kabinos öltöző félhomályban istenien néz ki, mert a szabad szekrényeken zöld, míg a foglaltakon kék ledek világítanak, kár, hogy a villanyt valószínűleg fel fogják kapcsolni.

Egyébként a fürdőkben megszokott karórás rendszerű beléptetés lesz a pályán. A fogasos ruhatár már nem barokkos, hanem igényesebb modern művház stílusú, akárcsak az általunk látott büfé, amiről a mérete alapján remélem, hogy nem az egyetlen lesz.

10

Nagyszerű sajtóesemény volt, könnyedebb, mint egy héliummal töltött luftbalom, ezentúl vadászunk a Keleti Andreás akciókra.