Olivér
5 °C
8 °C

Akkor induljon a nagy visszaszámlálás: 1,2,3!

2011.10.18. 20:17 Módosítva: 2011-10-18 22:56:45
A héten kezdődő BNV-t a felújított, de át még nem adott városligeti Műjégpályán harangozták be. Az egyébként tökéletesen értelmetlen esemény mégis emlékezetesnek bizonyult, kiderült ugyanis, hogy Keleti Andrea a legnagyobb magyar standup-komikus. Plusz beosontunk a Műjég háromnegyedig elkészült palotájába, ami őrülten jól néz ki, készült pár kémfotó is.

A BNV szervezői tudják, mi a dörgés, a meghívó mail első sora ugyanis a következő: "Értékes ajándékok az újságírók számára a sajtótájékoztatón" Utána viszont úgy tűnik, mintha már meg is valósult volna a Nemzeti Együttműködés Szocializmusa:

Program:

10:45 regisztráció

11:00 BNV vezetőinek beszéde

11:30 a színes léggömböket a gyerekek a levegőbe eresztik

11:40 kávészünet és interjúzási lehetőség

Az esemény értelme, azon kívül, hogy az újságírók megkapják az értékes ajándékot - ami végül nem Rogán Antal Louis Vuitton-hátizsákjának a másolata, hanem egy 2012-es Hungexpo-belépő lett - az lett volna, hogy, hogy --

Hát tényleg nem tudom, a legvalószínűbb az, hogy el akarták mesélni, amit egy másik mailben már megírtak minden jelenlévőnek, hogy szerdán kezdődik a BNV.

03
Fotó: Huszti István

A lényeg azonban egy új komikus sztár bemutatása volt, a Bach Szilvia óta legnagyobb magyar női nevettetőé, Keleti Andreáé.

Keleti a fergeteges humoreszkben egy sajtótájékoztató háziasszonyát alakította, aki az esemény előtt jókora slukk kéjgázt fogyasztott. A Műjég-palota jég felőli oldalán állt mikrofonnal, előtte a hatalmas, simított beton placcon egy-két tucat potyaleső újságíró. Bemelegítésnek azzal a csodás észrevétellel nyitott, hogy a gyerekek – egy rakás ovis várta, hogy megkapja a lufijait és elengedhesse – szóval hogy a gyerekek eltörpülnek a műjégpálya mérete mellett. Utána bravúrosan feloldotta a BNV rövidítést: Magyar Nemzetközi Vásár. Később, a kedvenc szavamat nagy nyilvánosság előtt pirulás nélkül használva, arról beszélt, hogy milyen jól jár az, aki megtalálja azt a „luftbalmot", amelyikbe egy kétnapos zalakarosi wellnessbérletet rejtettek el.

04

Majd jött a csúcspont, amikor a gyerekek megkapták a BNV 115 évét jelképező 115 gázos lufit, hogy Keleti Andrea jelére felengedjék őket. Akkor kezdődjön az óriási visszaszámlálás, kiabálta Keleti a mikrofonba: egy-kettő-három-négy-öt, (ekkor megtántorodtam), majd egy emlékezetes kommentátori megjegyzéssel – az utolsó luftbalom is felemelkedik az égbe – lezárta a mulatságot. Az erős napsütésben az égbe emelkedő lufik a fehéresen csillogó madzagjukkal úgy néztek ki, mint egy vidám löket óriássperma.

A többi felszólaló sem akarta elmaradni a szórakoztatásban. A Hungarikum Szövetség elnöke például azt mondta a BNV-s bemutatkozásukról, hogy „borgálába fullad ez az esemény, a jó értelemben természetesen."

02

Tihanyi Klára, a Hungexpo kiállítási igazgatója a Kölyökparádé nevű, hétvégi BNV-s aleseményről elmesélte, hogy a gyerekek ott kipróbálhatják a különféle szakmákat, például azt, hogy „mi lenne, ha riporterek lennének, mint Andi".

„Ők is óvatosan nyilatkozgatnának a húguk kurvafuttatási ügyéről" – vágtam rá magamban.

01

Ha már ott voltunk, amennyire lehetett, körbenéztünk a majdnem kész Műjégpalotában. Kívülről lehengerlően szép, mint valami grandiózus oroszkrémtorta, és az előcsarnok is ugyanabben a habos-fehér stílusban van tartva. A kabinos öltöző félhomályban istenien néz ki, mert a szabad szekrényeken zöld, míg a foglaltakon kék ledek világítanak, kár, hogy a villanyt valószínűleg fel fogják kapcsolni.

Egyébként a fürdőkben megszokott karórás rendszerű beléptetés lesz a pályán. A fogasos ruhatár már nem barokkos, hanem igényesebb modern művház stílusú, akárcsak az általunk látott büfé, amiről a mérete alapján remélem, hogy nem az egyetlen lesz.

10

Nagyszerű sajtóesemény volt, könnyedebb, mint egy héliummal töltött luftbalom, ezentúl vadászunk a Keleti Andreás akciókra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?