Rostoványi Zsolt lehet a Corvinus rektora

2011.11.07. 19:24
Rostoványi Zsolt foglalhatja el a Budapesti Corvinus Egyetem rektori székét januártól, a felsőoktatási intézmény szenátusa hétfői ülésén döntött így.

Az egyetemnek tájékoztatása szerint Rostoványi Zsoltnak a három rektorjelölt közül már az első fordulóban sikerült megszereznie a szenátorok többségének voksát.

A Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa harmincnyolc tagból áll, mindannyian jelen voltak a rektorválasztó szenátusi ülésen. Közülük huszonnégyen voksoltak úgy, hogy Rostoványi Zsoltot látnák szívesen az egyetem rektoraként.

Mint írták, Mészáros Tamásnak, a Budapesti Corvinus Egyetem jelenlegi, két ciklusban is megválasztott rektorának a megbízása 2011. december 31-én jár le. A mostani szavazás eredményét az egyetem megküldi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, majd a rektori kinevezés a köztársasági elnök hatásköre.

Rostoványi Zsolt a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, majd ott is maradt, közölte a felsőoktatási intézmény, hozzátéve: több ciklusban volt a nemzetközi kapcsolatok tanszék vezetője, és betöltötte a társadalomtudományi kar dékánjának tisztét is. 2005-től a Nemzetközi Tanulmányok Intézet igazgatója, 2009-től egyúttal a nemzetközi kapcsolatok doktori iskola elnöke. A Közel-Kelet-szakértő angolul, németül és oroszul beszél.