Lassú, de biztos lehűlés jön

2011.11.09. 20:43

A következő napokban három-négy fokkal hűvösebb, de száraz és napos időre lehet számítani. A jövő héttől viszont ismét többfelé lehet tartós köd, amelynek hatására helyenként már csak legfeljebb 5 fokot mérhetnek napközben – közölte Polyánszky Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csütörtökön északkelet felől néhány fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik, emiatt a maximumhőmérséklet 7-13 fok között alakul. A front hatására ugyanakkor az elsősorban ország középső, illetve nyugati részén várható tartós sűrű köd feloszlik.

Pénteken, szombaton és vasárnap sok napsütés várható, napközben 6-10 fok lehet, a legalacsonyabb hőmérséklet -1 és -6 fok között valószínű. Csapadékra a hétvégén sem kell számítani, de az északkeleti szél gyakran megélénkülhet.

Az előrejelzések szerint a jövő hét elején a légmozgás gyengül, és újra párásabb, ködös időre lehet számítani. A hőmérséklet általában 5-8 fok között alakul, a tartósan ködös területeken viszont maximum 5 fokra lehet számítani.

Csütörtök délutánig még romolhat, utána viszont a hét végéig javulhat a magas porkoncentráció miatti légszennyezettség mértéke. A jövő héten viszont a szél gyengülése és a tartós köd ismét ronthat a helyzeten.