Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megjött a rákgyógyszer

2011.11.10. 15:01 Módosítva: 2011-11-10 15:50:51
Az országba érkezett egy néhány hétre elegendő szállítmány abból a gyógyszerből, amely elfogyott több kórházban.

A Krónika információi szerint az országba érkezett egy szállítmány abból a rákgyógyszerből, amely elfogyott több kórházban, és emiatt fel kellett függeszteni kemoterápiás kezeléseket. A következő napokban szétosztják az intézmények között az orvosságot. Ez néhány hétre elegendő adag.

A forgalmazónak normál rendben sikerült a jelentős mennyiséget beszereznie, ami azért jó, mert így nem kerülhet többe az orvosság, mint eddig. Az egyedi import esetében ugyanis akár többszörös is lehet az ár.

Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója elmondta: a most megvásárolt mennyiség több hétre elegendő. A vezérigazgató hozzátette: a hatóságokkal és a gyógyszergyártókkal együttműködve mindent megtesznek azért, hogy folyamatos legyen az ellátás.

Először a Zala megyei kórház jelezte, hogy elfogyott a készlete, ezért nem tudja folytatni a rákos betegek gyógyszeres kezelését, de a gyógyszerhiány összesen nyolc kórházban okozott problémát. Ezek a készítmények egyébként Magyarországon kívül több más európai országban is hiánycikknek számítanak.