Megjött a rákgyógyszer

2011.11.10. 15:01 Módosítva: 2011.11.10. 15:50
Az országba érkezett egy néhány hétre elegendő szállítmány abból a gyógyszerből, amely elfogyott több kórházban.

A Krónika információi szerint az országba érkezett egy szállítmány abból a rákgyógyszerből, amely elfogyott több kórházban, és emiatt fel kellett függeszteni kemoterápiás kezeléseket. A következő napokban szétosztják az intézmények között az orvosságot. Ez néhány hétre elegendő adag.

A forgalmazónak normál rendben sikerült a jelentős mennyiséget beszereznie, ami azért jó, mert így nem kerülhet többe az orvosság, mint eddig. Az egyedi import esetében ugyanis akár többszörös is lehet az ár.

Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója elmondta: a most megvásárolt mennyiség több hétre elegendő. A vezérigazgató hozzátette: a hatóságokkal és a gyógyszergyártókkal együttműködve mindent megtesznek azért, hogy folyamatos legyen az ellátás.

Először a Zala megyei kórház jelezte, hogy elfogyott a készlete, ezért nem tudja folytatni a rákos betegek gyógyszeres kezelését, de a gyógyszerhiány összesen nyolc kórházban okozott problémát. Ezek a készítmények egyébként Magyarországon kívül több más európai országban is hiánycikknek számítanak.