Bajnai nem ment el a meghallgatásra a Péti Nitrogénművek ügyében

2011.11.16. 10:22

Sem Bajnai Gordon volt miniszterelnök, sem Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatója nem jelent meg az országgyűlési mezőgazdasági bizottság elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának ülésén szerdán. Az albizottság a Péti Nitrogénműveknek nyújtott állami kezességvállalással kapcsolatban kezdeményezte meghallgatásukat.

A testület ülésén jelen lévő Zdeborszky György, az MFB korábbi igazgatósági elnöke azt mondta, nem tud tájékoztatást adni az ügyről, mert azzal banktitkot sértene.

Bajnai Gordon szórakozik a bizottsággal, ezért az legközelebb majd csak a parlament tavaszi ülésszakán hívja meg újból, jogszabály-módosítást követően ugyanis a volt miniszterelnöknek nem lesz lehetősége kibújni a most is meglévő kötelezettsége alól - mondta Győrffy Balázs, a bizottság elnöke a húsz perces ülés végén.

Bajnai: Érthetetlen

A cikk megjelenését követően Bajnai Gordon titkársága azt írta az Indexnek: a meghívó beérkezését követően Bajnai nevében volt miniszterelnöki kabinetfőnöke, Schmidt-Hegedüs Dóra 2011. november 10-én írásban jelezte az albizottság elnökének, hogy külföldi programja miatt az ülésen nem tud részt venni, és felajánlott további két, novemberi időpontot (november 23-a és november 28-a), amelyeken áll az albizottság rendelkezésére, ezért szerintük érthetetlen, hogy a bizottság milyen alapon várta ma Bajnai a meghallgatásra.