Rettegnek a T betűtől a Vacsi utcaiak

2011.12.13. 08:59 Módosítva: 2011.12.13. 09:14

A kecskeméti Vacsi utcában élők megelégelték, hogy naponta ötven-száz tanuló vezető gyakorol a környéken, írja a baon.hu.

A lap szerint a Nagykörúton belül lévő, csendes belvárosi utcában már attól is tartanak, hogy házaik eladhatatlanná válnak.

Vörösmarty Attila, a körzet fideszes önkormányzati képviselője azt javasolta: a problémával keressék meg őt a városházán, hogy közösen megtalálják a megoldást. "Kecskemét a tolerancia városa, a belvárosban élőknek, valamint a belvárost élettérként használóknak erre mindig gondolniuk kell" – mondta.


Nagyobb térképre váltás

A megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségére eddig nem érkezett panasz.

Kecskeméten harmincöt vizsgaútvonalat jelöltek ki. A Vacsi utca egyikben sem szerepel, de néhány csomópont megközelíthető errefelé. A hatóságok nem határozhatják meg, hogy az autósiskolák mely utcákat használhatják az oktatás során.

Füredi András, az egyik autósiskola vezetője elmondta: a mindössze háromszáz méter hosszú Vacsi utca azért is lehet népszerű az oktatás során, mert több dolgot lehet itt megtanítani a kezdőknek. Például azt, hogyan kell egy jobbra kanyarodó, nagy forgalmú útról (a Bethlen körútról) jobbra kanyarodni egy kis utcába.