Lemond parlamenti mandátumáról az LMP egyik képviselője

2012.01.03. 21:29
Február elsején visszaadja országos listán szerzett mandátumát pártjának Kaufer Virág. Az LMP képviselőnője a harcias Új Ellenállás meghirdetésével indokolta döntését, mert szerinte szelídebb módjai is vannak a politikai cselekvésnek.

Az Index információi szerint kedden este jelentette be párttársainak Kaufer Virág, az LMP képviselőnője, hogy februártól nem vesz részt az országgyűés munkájában, és visszaadja pártjának az országos listáról szerzett képviselői helyét. Kaufer Virág február elsejei lemondása maitt a párt kongresszusának kell jelölni helyére új parlamenti képviselőt.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Kaufer a frakciónak megküldött levelében döntését személyes válasznak nevezi az LMP által meghirdetett Új Ellenállásra. A képviselőnő szerint erre ugyan szükség van, de a jövőben inkább olyan utakat próbál keresni, amelyek az indulatok helyett a közösségépítésre és a szolidaritásra építenek, mert a jelenlegi helyzetben a civilszervezetekben és az utcán többet tehet, mint a parlamentben.

Az LMP-s politikus levelében emlékezteti képviselőtársait arra is, hogy már december 23-án, az Új Ellenállás meghirdetésekor azt mondta, a markáns, harciasabb ellenállás mellett szükség van szelíd, de kitartó ellenállásra.

Kaufer szerint új cselekvési formákat kell keresni, mert mert „az Orbán-rendszer leváltása nem akkor történik meg, amikor a Vezér távozni kényszerül”. Az új rendszer nem csak a politikai hatalom megdöntését jelenti, hanem a társadalom szétszakított szöveteinek helyreállítását is.