Sokan ébredtek havazásra ma reggel

2012.01.10. 08:22 Módosítva: 2012.01.10. 10:57

Hajnalban melegfront érte el a Kárpát-medencét, amit napközben egy hidegfront is követ, írja az idokep.hu.

A középső és a keleti megyékben még reggel is többfelé havazott, a Dunántúlon eső esett. A nap második felére ugyan az ország nagy részén megszűnik a csapadék, de a Duna vonalától keletre addig is átlagosan 2-5 centiméternyi friss hó hullhat. A Dunántúlon ugyanakkor viharos lökések kísérhetik a szelet.

Szerdán és csütörtökön a magasban néhány fokkal enyhébb levegő áramlik fölénk, csendesedik a szél, nyugodtabb időre van kilátás, majd a hét végén a jelenlegi számítások szerint erőteljes lehűlés kezdődik: ha az időjárási modelleknek hinni lehet, a jövő hét első napjaiban már napközben is fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek.

Csúszkáltak az autók

Pest megyében szinte egymást érték a kisebb-nagyobb balesetek.

Gödöllő közelében, Valkó előtt egy teherautó fordult keresztbe az úton, visszafordításán jelenleg is dolgoznak. A burkolat olyan síkos, hogy a helyszínen tartózkodó tűzoltóautót kiékelték, nehogy még nagyobb legyen a baj.

Gödöllő belterületén is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak, mert egy autó árokba sodródott, míg Tura és Vácszentlászló között egy kisteherautó dőlt az oldalára.

A Ceglédet Törtellel összekötő úton, valamint a 31-es főút gyömrői elágazásánál egy-egy autó borult fel, az utóbbi balesetben egy ember megsérült.

Albertirsa közelében, a 4-es főúton árokba borult egy autó, míg Budakeszi és Páty között két busz is segítségre szorult. Az egyik, 20–25 utast szállító jármű megcsúszott, nem tudott tovább haladni, ezért mentesítő járatra szállították át az embereket, de az is elakadt.