Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Polt leváltotta a Kriminológia Intézet igazgatóját

2012.01.13. 10:47
A legfőbb ügyész gyors személycseréket hajtott végre az Országos Kriminológiai Intézetben. A régi vezetés váratlan menesztése miatt az intézetben attól tartanak, leépítések várnak az ügyészség kutatóközpontjára.

Polt Péter legfőbb ügyész a napokban leváltotta az Országos Kriminológiai Intézet igazgatóját, Virág Györgyöt, és helyettesét Kerezsi Klárát.

A Legfőbb Ügyészség sajtóirodája megerősítve az Index információit közölte, folyamatban van az új igazgató kinevezése. Széplaki-Nagy Gábor, az LÜ helyettes sajtószóvivője elmondta, hogy a posztra „Prof. Dr. Vókó György CSc. egyetemi tanár, a Legfőbb Ügyészség önálló osztályt vezető ügyésze” kerül majd. Vókó György a Pécsi Tudományegyetem Kriminológiai és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszékének tanára, és az MTA doktori kinevezése is folyamatban van.

Úgy tudjuk, hogy az OKRI-ban, amely egyébként hivatalosan a Legfőbb Ügyészség egyik szervezeti egysége, nagy megrökönyödést váltott ki a hirtelen intézkedés, és sokan az átszervezés és leépítések első lépésnek tartják.

Az LÜ sajtóirodáján azt mondták, Vókó György az ügyészség legmagasabb tudományos fokozattal rendelkező tagja, aki több évtizedes kutatói, kutatás szervezői tapasztalattal rendelkezik, így személye garancia arra, hogy vezetésével az -  eddig is - magas színvonalú kutatói munka  a jövőben még hatékonyabbá válik.