Csak néhány centiméternyi hó hullhat

2012.01.17. 08:12 Módosítva: 2012.01.17. 10:46

Északnyugat felől beborult az ég, de eleinte keleten, északkeleten némi napsütés még lehet. Egyre többfelé várható havazás. Az északnyugati, nyugati szél élénk, napközben a Dunántúlon helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére +1, -4 fokig csökken a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A friss hó összmennyisége általában lepel és 3 centiméter között várható – elsősorban a Dunántúlon, síkvidéken napközben általában gyengén olvadni is fog.

A Dunántúli-középhegység egyes részein 5 centimétert meghaladó friss hó is lehullhat, és a megerősödő (55-65 km/h) északnyugati szél akár gyenge hófúvást okozhat.

Az utak hónedvesek, csúszósak. Az M1-es autópályán, Tatabányánál két kamion ütközött, az egyik átszakította a szalagkorlátot és felborult.
Az utak hónedvesek, csúszósak. Az M1-es autópályán, Tatabányánál két kamion ütközött, az egyik átszakította a szalagkorlátot és felborult.
Fotó: Krizsán Csaba

A Tiszántúl északi felén, illetve a nyugati, délnyugati határszél közelében nem várható számottevő csapadék.

Dobogókőn nyolc-tíz centiméterre duzzadt a hóvastagság, de a sípályákat csak a hét második felében tudják üzembe helyezni, közölte az MTI-vel Lőrincz László, a helyi sícentrum vezetője.

Szerdán keleten erősen felhős lesz az ég, nyugaton némi napsütés is valószínű, főként keleten fordulhat elő havazás, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.