Szijjártó: Magyarország történetének legnagyobb demonstrációja

2012.01.22. 13:53
A miniszterelnök szóvivője megköszönte a szombati Békemenet részvevőinek, hogy kiálltak Magyarország mellett. Szijjártó Péter a megmozdulást értékelve azt a következetést vonta le, hogy még mindig él a 2010-es parlamenti választáson létrejött összefogás.

Szijjártó Péter a Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulásról az MTI-nek vasárnap azt mondta: "örülünk, hogy ilyen sokan gondolták fontosnak azt, hogy kiálljanak Magyarországért. Öröm számunkra, hogy Magyarország történetének legnagyobb demonstrációját megszervezve az emberek tanúbizonyságát adták annak, hogy az a rendkívül széles összefogás, amelyet létrehoztak a 2010-es parlamenti választáson, és amely lehetővé tette Magyarország megújítását és újjászervezését, még mindig él. Örülünk és köszönjük, hogy kiálltak Magyarországért".

A Belügyminisztérium szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. A BM szerint „emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett".

A Hősök teréről elindult tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".