Razziáztak Miskolcon az avasi városrészben

2012.01.25. 15:04
Az ellenőrzésben a közterület-felügyelők, rendőrök, valamint az ÉMÁSZ, az MIVÍZ, a MIHŐ munkatársai vettek részt.

Újabb, átfogó ellenőrzést tartottak a miskolci önkormányzat közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának, az áramszolgáltatónak, a hőszolgáltatónak és a vízműveknek a munkatársai, valamint a rendőrök Miskolc avasi városrészében, a Szilvás utca 2. és 13. és a Testvérvárosok utca 28. társasházakban.

A keddi ellenőrzésben 22 közterület-felügyelő, 2 rendőr, valamint az ÉMÁSZ Nyrt., a MIVÍZ Kft., a MIHŐ Kft. 2-2 munkatársa vett részt. A közterület-felügyelet munkatársai összesen 3 lépcsőházban 170 lakást ellenőriztek, ebből 106 lakásban sikerült ezt végre is hajtani.

202 ember közül 13 esetben tettek feljelentést lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. Az áramszolgáltató, a MIHŐ és a MIVÍZ munkatársai egy-egy esetben intézkedtek.

A hatóságok két lakást lezárt. A közterület-felügyelők egy esetben értesítették az önkormányzat hatósági osztályának vezetőjét, mert egy általuk lepecsételt és lezártként nyilvántartott lakás ajtózárát az ellenőrzéskor felnyitva találtak.

A hatósági ellenőrzések tavaly januárban kezdődtek Miskolcon. Mint mondta, a választások után ugyanis özönleni kezdtek a segítségkérő levelek az Avasról. Az ott élők elmondták, hogy 2007-től olyan nagyságrendű tartozásokat halmoztak fel "a betelepített fészekrakók", amit a társasházak már nem tudnak finanszírozni. Az ott lakók beszámoltak áramlopásokról, csótányinvázióról és randalírozó családokról is.

Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármesterének utasítására ezt követően a közterület-felügyelet és az önkormányzat hatósági osztálya "razziákba” kezdett az Avason, és azokban a bérházakban, ahonnan a bejelentések érkeztek. Az ellenőrzések hetente ismétlődtek. Ennek hatására több lakásból is kiköltöztek azok, akik képtelen voltak az együttélés alapvető szabályait betartani.