Keleten esik a hó

2012.01.26. 09:20 Módosítva: 2012.01.26. 14:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunától keletre többfelé várható havazás, lepelnyi, de legfeljebb 3-5 centiméternyi friss hó hullhat. Ugyanakkor a Dunántúlon napos időre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk.

Az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten gyakran erős széllökések kísérik. A hőmérséklet kora délután -1, +3, késő este 0, -6 fok között alakul.

Pénteken többnyire napos idő várható, de a Dunántúlon délután megnövekszik a fátyolfelhőzet, a Duna-Tisza közén pedig eleinte felhős időszakok is lehetnek, és néhol hószállingózás is előfordulhat.

A csúszós utakon több baleset történt. A 44-es úton meghalt egy kisteherautó sofőrje, miután fának ütközött a tiszaugi híd közelében.

Rendőrök helyszínelnek miután járművével halálos balesetet szenvedett egy kisteherautó vezetője a 44-es úton Cserkeszőlőnél.
Rendőrök helyszínelnek miután járművével halálos balesetet szenvedett egy kisteherautó vezetője a 44-es úton Cserkeszőlőnél.
Fotó: Donka Ferenc

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszatenyő és Kengyel között egy betegszállító csúszott árokba, ketten megsérültek. Később a mentésükre induló autó is árokba csúszott.

Kovács Viktória, a Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a lefagyott burkolat okozta azt a balesetet is, amely reggel történt Cegléd és Törtel között. Egy autó megcsúszott az egyik kanyarban, majd áttérve a szemközti sávba ütközött egy másik kocsival. A megpördült jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.