Nincs meg a Balatonon eltűnt korcsolyázó

2012.02.11. 19:27 Módosítva: 2012.02.11. 20:58

Nem találták a badacsonytomaji tűzoltók azt a korcsolyázót, aki a Balaton déli partjáról indult az északi felé szombaton nem sokkal dél után. Sztanke Zoltán, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, hogy a vízirendőrség kért segítséget a Veszprém megyei tűzoltóktól, mivel úgy tudták, hogy valaki korcsolyával Fonyódról a túlpartra indult.

Az ügyeletes kora este arról tájékoztatott, hogy a tűzoltók jégről mentő felszereléssel, hőkamerával a befagyott Balaton közepéig gyalogoltak, ám a korcsolyázót nem találták, ezért visszatértek a tűzoltóságra.

Horváth László a Siófoki Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője közölte, Fonyódon a jégkarneválról korcsolyázott el egy férfi Badacsony irányába, akit egy idő után szem elől tévesztettek, de mivel senki nem értesítette eddig a rendőrséget, hogy eltűnt volna hozzátartozója, nem keresik eltűntként.

Mint a rendőrkapitány elmondta, dél körül a kijelölt jégpályáról a nyílt jég felé korcsolyázó férfit figyelmeztették hangosbemondón, hogy térjen vissza saját érdekében, de ezt nem tette meg. Ezzel semmiféle szabálysértést nem követett el, hiszen saját felelősségére bárki a jégre mehet, ha az kellően stabil, és a látási viszonyok is megfelelőek - tette hozzá.

A jégkarneválon részt vett egy rendőr is, ő figyelmeztette kollégáit, hogy tartsák szem előtt a befelé korcsolyázó embert, akit a havazásban mintegy másfél kilométerre a parttól szem elől tévesztettek. A vízirendészek ezt követően szóltak északi partnereiknek, hogy kísérjék figyelemmel, ha felbukkan a korcsolyázó, de nem volt szükség riasztásra. Az esetről értesülő tűzoltók biztonság kedvéért ennek ellenére keresni kezdték a korcsolyázót, aki a délelőtti hóesésben akárhol visszatérhetett a partra, de akár át is szelhette a Balatont.