no

Két bankrablás volt Veszprém megyében

2012.02.24. 16:59

Kiraboltak egy bankot pénteken Veszprémben; a helyszínen egy lövés is eldördült, de senki sem sérült meg. Ajkán szintén fegyvernek látszó tárggyal követelt pénzt egy kispostán egy támadó, de ott meghiúsult a rablás – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kómár Viktória elmondta: Veszprém-Dózsavárosban egy bankba pénteken kora délután egy fegyvernek látszó tárggyal, feltételezhetően gáz-riasztópisztollyal ment be egy férfi és pénzt követelt. A bűncselekmény során eldördült egy lövés, de senki sem sérült meg, bár többen is voltak a pénzintézetben.

Az elkövető a megszerzett pénzzel gyalogosan hagyta el a helyszínt. Arról, hogy a férfi mennyi pénzt vitt el a bankból, Kómár Viktória nem nyilatkozott. A támadó körülbelül 170 centiméter magas, a rablás idején fekete vagy sötétkék kabátot, kék farmert és fekete baseballsapkát viselt, az arcát fekete sállal takarta el.

A szóvivő tájékoztatása szerint egy ajka-tósokberéndi kispostára szintén egy fegyvernek látszó tárggyal ment be pénteken egy támadó, pénzt követelt, de nem járt sikerrel, mert az ott tartózkodók kiszaladtak, s így meghiúsult a rablás. Az elkövető egy 160-165 centiméter magas férfi volt, aki fekete kabátot, fekete sapkát és napszemüveget viselt.

Kómár Viktória közölte: a nyomozás mindkét rablást követően nagy erőkkel megkezdődött, kutyás nyomkövetést is alkalmaztak. A fokozott ellenőrzés azóta megszűnt a megye útjain.

A főkapitányságon külön nyomozócsoportot állítottak fel a Veszprém megyei fegyveres rablások felderítésére, most azt is vizsgálják a nyomozók, hogy a korábbi elkövetések között van-e összefüggés. A múlt év vége óta a mostaniakkal együtt már öt rablást követtek el a megyében.