Magánokirat-hamisításért feljelentették a miskolci MSZP-t

2012.03.01. 11:50 Módosítva: 2012.03.01. 14:51

Magánokirat-hamisítás gyanújával feljelentést tett a miskolci jegyző ismeretlen tettes ellen, olvasható a miskolci polgármesteri hivatal közleményében.

A fideszes vezetésű önkormányzat az ügyről azt írja, hogy februárban a helyi MSZP egyik képviselője alakilag hamis sürgősségi indítványt adott be a közgyűlésre.

A miskolci holdinggal foglalkozó indítvány első oldalát – az összeállítóként feltüntetett – Földesi Norbert képviselő nem írta alá, az utolsó oldalon azonban Földes mellett további hat szocialista képviselő aláírása szerepel. Valószínűleg azért olvasható több aláírás az indítványon, mert a sürgősségi indítvány benyújtásához hat hiteles aláírásra volt szükség.

Az aláírások azonban az igazságügyi szakértő véleménye szerint nagy valószínűséggel számítógépes utómunka eredményei. A sürgősségi indítvány így hamis, olvasható az önkormányzat közleményében.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság megkezdte a nyomozást.

Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője közleményében "pitiáner figyelemelterelésnek" nevezte a hivatal közlését. Mint fogalmazott: a "Miskolc Holdingban kiosztogatott jutalmak kivizsgálását indítványozó előterjesztésünk aláírói, az MSZP-frakció hat tagja és a magam nevében ezúton kijelentem, hogy a dokumentumon szereplő aláírások a sajátjaink, bűncselekményről tehát szó sincs, hiszen ki az a hülye, aki a saját aláírását meghamisítja?".