A tűzoltók előtt próbáltak széfet rabolni

2012.03.03. 11:39
Egy dorogi családi házat pakolt ki egy háromtagú banda, viszont hamar lebuktak. Az esetet a szomszédban dolgozó tűzoltók rögzítették a videokamerájukkal, a rendőrök pedig a rendszám alapján mindegyik bűnözőt elfogták.

Egy 150 kilogrammos páncélszekrényt vitt el február 14-én egy dorogi családi házból a három fős csapat. Befesztítették a ház bejárati ajtaját, majd a páncélszekrényt az udvarban parkoló, mikrobuszukba pakolták - írta meg a kemma.hu.

A páncélszekrény-tolvajokat a helyi tűzoltók buktatták le, akik a bűncselekmény helyszínének szomszédságában épp egy fészer tüzét oltották. Egyikük oltás közben látta, amint egy fehér Ford mikrobusz hajt ki a ház udvarából és próbál elhaladni mellettük, de nem fért el, így visszafordították. A kocsi rendszámát megjegyezte a tűzoltó, sőt a tűzoltók járművére szerelt kamera is rögzítette a mikrobusz mozgását.

A rendszám alapján a dorogi nyomozók azonosították a kisbusz tulajdonosát, egy 45 éves piliscsabai férfit és a piliscsabai benzinkúton megtalálták a mikrobuszt. Kiderült, azért hagyták hátra, mert rossz üzemanyagot tankoltak bele. A rendőrök ezután mentek el a férfi otthonához, ahol elfogták, majd kihallgatása után őrizetbe vették. Később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói tudták, hogy a férfinak bűntársai is voltak, így a nyomozást tovább folytatták. Sorban mindegyiküket elfogták és őrizetbe vették.